Trei persoane s-au intoxicat în urma exploatării necorespunzătoare a unui cazan alimentat cu gaze naturale

  • 10 Noiembrie 2022 11:53
Trei persoane s-au intoxicat în urma exploatării necorespunzătoare a unui cazan alimentat cu gaze naturale

În seara zilei de 9 noiembrie, trei persoane, inclusiv doi minori au primit intoxicații cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat într-un apartament din orașul Orhei, anunță IGSU.

La fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a stabilit că trei persoane, o femeie în vârstă de 34 de ani, o minoră de 9 ani, dar și un băiat de un an au primit intoxicație cu monoxid de carbon. O versiune prealabilă lansată de specialiști ar fi intoxicația persoanelor cu gaze emanate de la coșul defect al cazanului conectat la gazele naturale. Incendiu în locuință nu s-a produs. Persoanele au primit îngrijirile de rigoare, iar ulterior echipajul medical au transportat pacienții la spitalul raional. La moment viața persoanelor este în afara oricărui pericolului.
 
În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat populația să respecte cu strictețe regulile de utilizare și exploatare a instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase. În cazul în care instalațiile au defecțiuni, oamenii sunt rugați să întrerupă exploatarea acestora și să solicite ajutorul specialiștilor.
 
Mai mult, recomandările angajaților IGSU vin și pentru persoanele care exploatează sobe alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Aceștia sunt îndemnați să aerisească bine încăperile și să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobă.
 
Potrivit datelor statistice de la începutul anului din cauza intoxicării cu monoxid de carbon în urma utilizării incorecte a instalațiilor de încălzire cu gaze naturale, dar și exploatării sobelor de încălzit au avut de suferit 52 de persoane.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău