Trei militari americani au fost uciși, iar alți doi au fost răniți, în timpul unei ambuscade în Niger

  • 05 Octombrie 2017 09:16
Trei militari americani au fost uciși, iar alți doi au fost răniți, în timpul unei ambuscade în Niger

Trei militari din forțele speciale ale Statelor Unite au fost uciși, iar alți doi au fost răniți, într-o ambuscadă care a avut loc miercuri în timpul unei misiuni de patrulare în sud-vestul Nigerului, potrivit unor oficiali americani citați de site-ul agenției Reuters.

Militarii au fost atacați într-o zonă cunoscută pentru prezența mai multor insurgenți, inclusiv ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) și ai organizației terorite Stat Islamic, scrie Mediafax.ro.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA din Africa a confirmat că o patrulă comună SUA-Niger a fost ținta unui atac în sud-vestul Nigerului, fără a oferi detalii suplimentare.

O sursă diplomatică din Niger a precizat, sub protecția anonimatului, că printre victime se află și cinci soldați ai Nigerului, iar atacatorii au venit din zona frontierei cu statul Mali.

Comandamentul militar al SUA din Africa a detașat sute de militari în regiune, inclusiv la o bază aeriană din Agadez, oferind pregătire și sprijin armatei Nigerului în aspecte precum colectarea de informații și supravegherea, fără a exista victime până în prezent.

Forțele africane de securitate, susținute de trupe occidentale, au intensificat eforturile de combatere a grupărilor islamiste care fac parte dintr-o insurgență regională ce s-a dezvoltat în deșerturile sărace și slab populate din regiunea Sahel (care ocupă mari porțiuni din Senegal, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger, Ciad, Etiopia și Sudan).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău