Trei instituții medicale din țară vor fi dotate cu echipament, cu sprijinul Japoniei

  • 04 August 2020 15:25
Trei instituții medicale din țară vor fi dotate cu echipament, cu sprijinul Japoniei

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere a Acordului de grant cu Japonia, pentru livrarea echipamentelor medicale în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială. Despre acest proiect, precum și despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în cadrul colaborării moldo-nipone, au discutat astăzi ministrul de resort Viorica Dumbrăveanu și Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede dotarea cu două dispozitive medicale roentgen X-ray a Clinicii „Emilian Coțaga” și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” și cu un aparat medical de tomografie computerizată, pentru Spitalul Clinic Municipal de Copii “Valentin Ignatenco”.

„Îmi exprim recunoștința pentru tot suportul acordat sistemului medical și social din Republica Moldova, atât în perioada pandemiei, cât și de-a lungul anilor, prin intermediul acelor programe de dezvoltare precum: Kusanone, Agenția Japoneze pentru Cooperare  Internațională (JICA) etc. Japonia este partenerul strategic al țării noastre, pe toate domeniile de activitate, contribuind esențial la dezvoltarea economiei și crearea locurilor de muncă”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

La rândul său, Yoshihiro Katayama a apreciat munca depusă de echipa ministerului în gestionarea crizei pandemice și a dat asigurări de deschidere pentru realizarea mai multor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

Guvernul Japoniei este unul din partenerii strategici de dezvoltare ai sistemului sănătății din Republica Moldova, asistența externă fiind oferită prin intermediul JICA, Programul Kusanone, General Grand Aid și alte proiecte individuale. În perioada pandemiei, Japonia a oferit suport sistemului de sănătate din Republica Moldova prin donarea de medicamente utilizate în tratamentul pacienților cu COVID-19.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:0,51 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău