Trei furnizori de servicii TV și un post de radio au fost sancționați cu 65 000 de lei pentru întreruperea nemotivată a activității

  • 20 Mai 12:58
Trei furnizori de servicii TV și un post de radio au fost sancționați cu 65 000 de lei pentru întreruperea nemotivată a activității

Fondatorii posturilor „Gold TV”,  „MBC”  și „Drive FM” au fost sancționați cu 65 000 de lei pentru întreruperea nemotivată a activității pentru o perioadă mai mare de 10 zile, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Audiovizualului. În același timp, furnizorul postului „Cotidianul TV-CTV”, a fost amendat cu 5 000 de lei, pentru neprezentarea înregistrărilor programelor, transmite un comunicat al Consiliului Audiovizualului.

Furnizorul de servicii media ,,Aer-Comunicație Grup” SRL, fondator al „Gold TV” și furnizorul „SG Media M1” SRL, fondator al „MBC”, nu au oferit vreun răspuns referitor la difuzarea posturilor de televiziune. „Gold TV” și „MBC” nu se află în ofertele distribuitor de servicii media audiovizuale, astfel, fondatorii au fost sancționați cu 15 000 de lei și 25 000 de lei, respectiv.

Postul „Gold TV” a mai fost sancționat pentru același tip de încălcare în octombrie 2022, iar „MBC” în februarie 2023.

La solicitarea CA, Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio a comunicat că „Drive FM” nu a avut emisie, fapt pentru care furnizorul a fost sancționat cu 25 000 de lei. Fondatorul postului, „LUX GSM” SRL, a mai fost sancționat pentru întreruperea nemotivată a activității, acesta a mai fost amendat în august și decembrie 2023.

Cei trei furnizori au un termen de 30 de zile ca să-și reia activitatea.

În ce privește „Cotidianul TV-CTV”, distribuitorii de servicii media „Moldtelecom” SA și „TV- Box” SRL au informat că nu au retransmis serviciul de televiziune în perioada supusă controlului. În același timp, ÎM „Orange-Moldova” SA a informat că postul a avut emisie.

Fondatorul postului a informat Consiliul despre faptul că și-a reluat activitatea pe 20 ianuarie 2023, însă nu a prezentat înregistrările solicitate de autoritatea de reglementare. Prin urmare, membrii CA au votat pentru aplicarea unei amenzi de 5 000 de lei. În septembrie 2023 și ianuarie 2024, fondatorul „Cotidianul TV-CTV”, a fost sancționat pentru întreruperea nemotivată a activității.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău