Trei formațiuni politice au depus la CECE Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi

  • 18 Ianuarie 13:00
Trei formațiuni politice au depus la CECE Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi

Trei formațiuni politice au depus la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

.Președinta CECE 38, Hâncești, Zinaida Dubceac, a declarat pentru IPN că joi, 16 ianuarie, a depus cerere reprezentantul Partidul Politic „Șor” în vederea susținerii candidaturii lui Vitalie Balinschi la funcția de deputat.

Vineri, 17 ianuarie, cerere a depus reprezentantul PSRM în vederea susținerii candidaturii lui Ștefan Gațcan și reprezentantul PDM – în susținerea candidaturii lui Ion Mereuță.

Din momentul depunerii, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile pentru a emite decizia de înregistrare sau neînregistrare a grupurilor de inițiativă.

Tot vineri, Partidul Unității Naționale a anunțat că prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu, este candidatul la funcția de deputat în circumscripția dată. Totodată, Mișcarea Politică Unirea a depus la CEC dosarul pentru a se înregistra în calitate de bloc electoral și a participa la alegerile parlamentare noi din Hâncești.

Cei care doresc să candideze în această circumscripție pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă până pe 24 ianuarie, la CECE Hâncești.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

                                             

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Sat
21
Sun
21
Mon
20
Tue
19
Wed
13

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău