Trei formațiuni politice au depus la CECE Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi

  • 18 Ianuarie 13:00
Trei formațiuni politice au depus la CECE Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi

Trei formațiuni politice au depus la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hâncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

.Președinta CECE 38, Hâncești, Zinaida Dubceac, a declarat pentru IPN că joi, 16 ianuarie, a depus cerere reprezentantul Partidul Politic „Şor” în vederea susținerii candidaturii lui Vitalie Balinschi la funcția de deputat.

Vineri, 17 ianuarie, cerere a depus reprezentantul PSRM în vederea susținerii candidaturii lui Ștefan Gaţcan și reprezentantul PDM – în susținerea candidaturii lui Ion Mereuță.

Din momentul depunerii, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile pentru a emite decizia de înregistrare sau neînregistrare a grupurilor de inițiativă.

Tot vineri, Partidul Unității Naționale a anunțat că prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu, este candidatul la funcția de deputat în circumscripția dată. Totodată, Mișcarea Politică Unirea a depus la CEC dosarul pentru a se înregistra în calitate de bloc electoral și a participa la alegerile parlamentare noi din Hâncești.

Cei care doresc să candideze în această circumscripție pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă până pe 24 ianuarie, la CECE Hâncești.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

                                             

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
7,9 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:1,5 m/s
Thu
6 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
4 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 19 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0986 -0.0309
USD 17.6421 -0.0075
RON 3.9935 -0.0121
UAH 0.7232 0.0011
RUB 0.2766 -0.0020
Arhivă Radio Chișinău