Trei fabrici din Republica Moldova au obținut dreptul să exporte în Uniunea Europeană

  • 25 Octombrie 19:30
Trei fabrici din Republica Moldova au obținut dreptul să exporte în Uniunea Europeană

Trei companii din Moldova, două fabrici de ouă și una de carne de pui, au obținut dreptul de a exporta pe piața Uniunii Europene, ca urmare a armonizării legislației noastre la cerințele blocului comunitar, a anunțat ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, transmite IPN.

Ministerul continuă să muncească pe dimensiunea armonizării legislației la cerințele europene, pentru ca tot mai mulți producători să aibă acces la piața UE”, a declarat Vladimir Bolea într-un material video.

Ministrul a dat asigurări că fabricile alese după toate criteriile de eligibilitate să exporte în UE au cele mai calitative produse și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Primul producător care a primit dreptul de a exporta ouă în UE este întreprinderea moldo-olandeză PB-NORD. Fabrica avicolă a întreprinderii este situată pe o suprafață de 10.27 hectare în raionul Edineț, comuna Bleșteni. Cea de-a doua companie este Rom-Cris SRL din Târnova, raionul Dondușeni, care deține o cotă de 4,7% pe piața din Republica Moldova.

Totodată, potrivit lui Vladimir Bolea, în ultimele două săptămâni Moldova a trimis patru tiruri de carne refrigerată, destul de solicitată pe piața Uniunii Europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău