Trei copii au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

  • 10 Ianuarie 2023 12:28
Trei copii au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Trei minori s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon în urma utilizării a unui cazan alimentat cu gaze naturale, anunță IGSU.

Cazul a fost înregistrat pe data de 9 ianuarie în municipiul Chișinău, într-un bloc de locuit de pe strada Cetatea Albă.
 
Potrivit informațiilor recepționate de la Serviciul 112, trei copii cu vârstele de 6, 3 și 2 ani au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere, care nu au fost evacuate corespunzător prin canalul de evacuare. La fața locului a intervenit Serviciul Asistență Medicală Urgentă, care a examinat minorii. Aceștia au primit îngrijiri medicale la domiciliu, fără de a fi necesară spitalizarea.
 
Primele investigații au stabilit că cel mai probabil copiii s-ar fi intoxicat cu CO. Specialiștii, care au ajuns la fața locului, au deconectat cazanul de alimentare cu gaze de la rețea pentru efectuarea tuturor investigațiilor necesare. Circumstanțele cazului se stabilesc.
 
În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de utilizarea a instalațiilor alimentate cu gaze naturale și exploatare acestora corespunzător. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării cazanelor, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău