Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără licență de emisie. Autoritățile au constatat existența unor tranzacții financiare care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc - Șor.

  • 30 Mai 11:34
Trei companii din domeniul audiovizual au rămas fără licență de emisie. Autoritățile au constatat existența unor tranzacții financiare care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc - Șor.

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă licenșele de emisie pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii, precizează un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Este vorba despre SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, Accent TV), SRL „Archidoc Group” (Orizont TV) și SRL „Telestar Media” (Canal 2 și Canal 3). Acestea au încălcat solicitarea consiliului de a furniza dosarul complet de informații, prezentând informațiile și datele unui singur cont bancar, în timp ce dețin 5, respectiv, câte 8 alte conturi în diferite bănci.

În cazul fiecăreia, au fost identificate tranzacții care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc - Șor, precizează un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Totodată, consiliul a avizat pozitiv investițiile companiei „Satelrom-TV” SRL (TV Drochia și Drochia FM), în timp ce pentru SRL „Statis TV (Zona M) și SRL „Real Exim” (Radio.md) au fost solicitate informații suplimentare.

Consiliul a mai decis să transmită o ultimă notificare pentru 36 de companii din cele 88 vizate care nu au răspuns anterior la solicitarea de a prezenta informațiile cerute.

De asemenea, consiliul a decis să se autosesizeze în cazul a două companii din domeniul strategic de infrastructură energetică și anume: „Lukoil-Moldova” și „Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș – Sucursala Chișinău”. În cazul acestora, recent au avut loc schimbări în structura acționariatului și este necesară procedura de avizare.

Menționăm că aceasta a fost ultima ședință a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, organizată de Agenția Națională a Investițiilor, după ce secretariatul Comisiei a fost preluat de Agenția Servicii Publice.

Procesul-verbal al ședinței poate fi găsit aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău