Trei candidați pentru funcția de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea R.Moldova vor fi înaintați Guvernului spre aprobare

  • 28 Ianuarie 2021 08:44
Trei candidați pentru funcția de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea R.Moldova vor fi înaintați Guvernului spre aprobare

Trei candidați pentru funcția de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova vor fi înaintați Guvernului spre aprobare, fiind selectați de Comisia de concurs organizată de Ministerul Justiției.

Este vorba despre directoarea Institutului Național de Justiție, Diana Scobioală, fostul reprezentant al Republicii Moldova la CEDO, Vladimir Grosu, și fostul secretar de stat la Ministerul Justiției și consilier al fostului premier, Ion Chicu, Nicolae Eșanu. Ei au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului, anunță Ministerul Justiției.

Concursul pentru funcția de judecător la CEDO a fost marcat de scandalul legat de un membru al comisiei, desemnat de fostul președinte, Igor Dodon, Pavel Abraham, pe care actuala președintă, Maia Sandu, a dorit să-l retragă, având dubii referitoare la integritatea acestuia. Ea desemnat-o, în schimb, pe judecătoarea Viorica Puică. Pavel Abraham, fost inspector general al Poliției Române, a refuzat, însă, să se retragă din comisia de concurs. Numele lui figurează în hotărârea privind selectarea celor trei candidați, nu și cel al judecătoarei Viorica Puică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău