Trei candidați la primăria satului Târnova, raionul Dondușeni: unul reprezintă PSRM, dar încă nu este membru, altul este din partea PD, după ce a fost membru PCRM și al treilea este șomer

  • 12 August 2020 16:34
Trei candidați la primăria satului Târnova, raionul Dondușeni: unul reprezintă PSRM, dar încă nu este membru, altul este din partea PD, după ce a fost membru PCRM și al treilea este șomer

La funcția de primar al satului Târnova, raionul Dondușeni, în cadrul alegerilor locale din 6 septembrie, s-au înregistrat trei candidați, transmite IPN.

Primul în buletinul de vot este Victor Bodorin. Acesta candidează din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, la care încă nu este membru, dar intenționează să adere. Este fost membru al Partidului Comuniștilor, la care a aderat în 1984. Victor Bodorin s-a născut în anul 1964. Este căsătorit, nu are copii. Îndeplinește funcția de primar interimar al comunei Târnova din 12 noiembrie 2019. Până a intra în această funcție, a activat în calitate de viceprimar pe o perioadă de trei mandate. În perioada Uniunii Sovietice, a fost, pe rând, șofer, mecanic auto, inginer-șef în cadrul Combinatului gospodăresc din localitate. Are studii medii la specialitatea mecanic auto, iar de profesie este șofer. Potrivit declarației de venit, în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, a obținut venit de la locul de muncă de bază, gimnaziu și primărie, de circa 54 de mii de lei. Victor Bodorin deține în proprietate patru terenuri agricole și două mijloace de transport.

Al doilea în buletinul de vot este Ion Lisnic, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova, fost membru al Partidului Comuniștilor. Este consilier local de nouă ani, dintre care ultimii patru ani este și viceprimar. Anterior acestor funcții, din anul 1992 a fost lucrător sezonier peste hotare. Înainte de a merge peste hotare, a fost director al Clubului de adolescenți din satul Baraboi din același raion, unde a fost repartizat ca tânăr specialist. A activat în funcția de conducător al cercului artistic de pictură. Este de profesie pedagog, are studii medii de specialitate în pictură și pedagogie. Are 56 de ani, este căsătorit, are doi copii și nepoți. Potrivit declarației de venit, în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, a beneficiat de un salariu de 4500 de lei lunar în funcția de consilier local. Are în proprietate șapte terenuri agricole, o casă de locuit și un apartament. De asemenea, deține două automobile și are deschis un cont bancar cu 350 de mii de lei.

Al treilea în buletinul de vot este Oleg Lisnic, candidat independent. Actualmente are statut de neangajat. În perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, a beneficiat de un venit de la locul de muncă, SRL „Teo Vera”, de 28 de mii de lei.
Deține în proprietate, din 2001, patru terenuri agricole, o construcție din 2020, obținută prin donație și un motocultor. Declară datorii la două bănci în sumă totală de 140 de mii de lei.

Alegerile locale noi sunt organizate ca urmare a demisie primarului, motivată prin alegerea acestuia în calitate de președinte al raionului Dondușeni.
 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău