Trei băi de lux construite în urmă cu 2 milenii, descoperite în China

  • 06 Noiembrie 2017 16:52
Trei băi de lux construite în urmă cu 2 milenii, descoperite în China

O echipă de arheologi chinezi a descoperit recent, în orașul Xi'an nord-vestul țării, trei băi de lux construite în urmă cu 2.000 de ani, a anunțat luni departamentul local de patrimoniu, scrie Agerpres.

Trei situri vechi, datând din timpul unor dinastii diferite, au fost descoperite de o echipă în cadrul unui sit arheologic aflat în vechiul oraș Liyang, conform informațiilor oferite de Liu Rui, om de știință în cadrul echipei de cercetători.

Orașul Liyang, fostă capitală a dinastiilor Qin și Han, se află în prezent în districtul Yanliang din Xi'an, capitala provinciei Shaanxi.

Din unul dintre cele trei situri descoperite au fost excavate trei băi și un șemineu.

Băile descoperite au fost realizate din cărămizi și plăci de gresie și erau dotate cu găuri de scurgere.

''Forma, structura și dimensiunea băilor era foarte similară cu cea a băilor din palatul imperial Xianyang, capitală în timpul dinastiei Qin'', a explicat Liu. ''Acestea ar putea fi cele mai vechi băi descoperite în China'', a adăugat omul de știință.

Lucrările de excavație care au început în anul 2013 în vechiul Liyang au fost conduse de Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Chineze de Științe Sociale și de Institutul de arheologie și protejare a relicvelor culturale al acestui oraș, precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău