Trei arcașe din Rep. Moldova, în cursă pentru o cotă olimpică la turneul de la Essen

  • 05 Mai 11:00
Trei arcașe din Rep. Moldova, în cursă pentru o cotă olimpică la turneul de la Essen

Rep. Moldova participă cu un lot format din trei sportive la turneul preolimpic european la tir cu arcul care se desfășoară în perioada 5-6 mai 2024 în orașul Essen, Germania, transmite Radio Chișinău.

Este vorba despre arcașele Alexandra Mîrca, Nicoleta Clima și Kasandra Berzan, toate urmând să evolueze în runda de calificare și în primele meciuri individuale care se vor juca duminică, 5 mai. Conform programului afișat pe site-ul Federației World Archery Europe, luni, 6 mai se vor disputa confruntările din sferturi și din semifinale, precum și finalele pentru medalii.

Pentru a obține cota de calificare la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris, elevele antrenoarei Irina Cecanova trebuie să se claseze pe primele trei locuri. Cele mai mari șanse de calificare le are Alexandra Mîrca, locul 23 în clasamentul european (Continental Ranking), participantă la ultimele două ediții ale JO, în 2016 și 2020.
Deocamdată, singurul arcaș din Rep. Moldova, calificat la JO de la Paris este Dan Olaru, locul 5 european și 12 mondial, care a participant anterior la două Olimpiade: cele de la Londra (2012) și Tokyo (2020).

Dan Olaru este și singurul sportiv din Rep. Moldova care a câștigat o etapă de Cupa Mondială. S-a întâmplat anul trecut în luna aprilie, în Antalya, Turcia. Acest rezultat i-a permis să realizeze cea mai bună clasare în World Ranking, locul 6 mondial, pe care îl înregistra în luna iunie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău