Trei angajați din cadrul INSP al IGP al MAI, cercetați penal pentru corupere pasivă

  • 14 Noiembrie 2022 14:36
Trei angajați din cadrul INSP al IGP al MAI, cercetați penal pentru corupere pasivă

Pe parcursul zilei de 14 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (oficiul Sud), împreună cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins cu percheziții în domiciliile, automobilele și birourile de serviciu a trei angajați din cadrul INSP al IGP al MAI.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale, pornită pe faptul coruperii pasive admise de către funcționarii publici cu statut special din cadrul Direcției patrulare Sud al INSP al IGP al MAI, privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) Cod penal.
 
În fapt, potrivit denunțătorilor, angajații INSP al IGP, contrar obligațiilor și interdicțiilor impuse de funcțiile deținute, având scopul evitării tragerii la răspundere contravențională și/sau penală a conducătorilor auto, au pretins, acceptat și primit personal și prin mijlocitor mijloace bănești cuprinse între 600 MDL – 950 Euro, în vederea neatragerii la răspundere a declaranților.
 
Drept urmare, au fost efectuate percheziții în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate mijloace bănești, telefoane mobile, registre de evidență, înscrisuri de ciornă și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.
 
Amintim că, coruperea pasivă săvârșite de două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani, se arată în comunicatul Procuraturei Generale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău