Trei acte falsificate și un autoturism căutat pe INTERPOL, depistate la punctul de trecere a frontierei Leușeni

  • 15 Martie 2023 10:29
Trei acte falsificate și un autoturism căutat pe INTERPOL, depistate la punctul de trecere a frontierei Leușeni

Patru tineri sunt documentați de polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, pentru deținerea actelor falsificate și conducerea unui mijloc de transport, dat în urmărire internațională. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, anunță border.gov.md.

Într-un caz sunt cercetați trei pasageri ai unei curse ocazionale „Moldova - Germania”, care au fost identificați ca cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani. Ca urmare a controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au descoperit trei cărți de identitate, pretinse a fi eliberate de autoritățile române. În cadrul verificărilor speciale, au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentelor, primele cercetări au confirmat că sunt falsificate. La audieri, conaționalii au recunoscut că documentele sunt obținute prin intermediari, contra unor sume de 50 EUR și respectiv 100 EUR. 

În al doilea caz este vizat un bărbat de 23 de ani, deținător al dublei cetățenii (RM/ROU). Tânărul s-a prezentat pentru formalitățile specifice de control al frontierei, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania. La verificarea automobilului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este căutat de către autoritățile germane. În declarații, persoana a menționat că nu știa despre cele depistate, fiind sigur că mașina sa are toate actele în regulă. Până la încheierea cercetărilor, autoturismul a fost îndisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău