Transporturile, perturbate de ninsori abundente în Japonia

  • 10 Februarie 2023 15:11
Transporturile, perturbate de ninsori abundente în Japonia

Ninsorile intense care s-au abătut vineri asupra unei bune părți din teritoriul Japoniei au blocat la sol 100 de curse aeriene, au perturbat traficul pe zeci de drumuri și rute feroviare, au anunțat autoritățile și operatorii guvernamentali, potrivit Reuters.

Companiile aeriene locale printre care ANA și Japan Airlines au anulat începând de vineri la prânz un număr total de 100 de curse din cauza zăpezii, potrivit Ministerului Infrastructurii.

Porțiuni din 31 de autostrăzi au fost închise în centrul și estul Japoniei, iar 54 de ieșiri spre drumuri expres sunt închise, a mai precizat ministerul.

Serviciile pe mai mult de 10 rute feroviare din centrul și estul Japoniei au fost suspendate sau aveau în plan o astfel de suspendare, a precizat ministerul.

East Japan Railway, cel mai mare operator feroviar din țară, a anunțat că serviciul de mare viteză care circulă între Tokyo și prefectura Yamagata (nord-est) va fi suspendat în a doua parte a zilei de vineri.

Importante firme de curierat, printre care Yamato Transport și Sagawa Express, au anunțat că serviciile lor de livrare ar putea avea întârzieri până sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău