Transporturile aeriene sunt puternic perturbate în Italia

  • 17 Iulie 2022 16:58
Transporturile aeriene sunt puternic perturbate în Italia

Transporturile aeriene sunt puternic perturbate în Italia, unde este programată să înceapă o grevă a controlorilor de trafic și a lucrătorilor mai multor companii aeriene. La protest va adera și personalul de pe mai multe aeroporturi din Peninsulă, inclusiv din Roma și Milano. Greva ar urma să dureze aproximativ patru ore. 

 Între cele patru ore de grevă, pe aeroporturile din Italia peste 600 de zboruri sunt anulate, determinând aproximativ 100.000 de pasageri să rămână la sol. Unele companii aeriene și-au avertizat călătorii, de două zile, altele, din păcate, nu. Zboruri cu risc sunt pentru cei care au bilet cu Ryanair, ITA, EasyJet, Vueling și Wizz Air. Protestul este organizat de trei mari sindicate italiene și îi vizează pe controlorii de trafic aerian și pe lucrătorii mai multor companii low cost.

Personalul aeroporturilor din Roma, Brindisi și Milano se vor alătura grevei, dar și cel din aeroporturile locale precum Perugia, Pisa, Ciampino, Bologna și Pescara. Din cauza acestei greve de patru ore, toate zborurile, din și înspre Italia, chiar și ale altor companii aeriene care nu protestează, vor fi afectate de întârzieri la sosire sau la plecare. Potrivit președintelui Uniunii Naționale a Consumatorilor, Massimiliano Dona, călătorii au dreptul nu numai la asistență, rambursare sau redirecționare, ci și la despăgubiri financiare, întrucât nu au fost informați despre anularea zborului cu cel puțin două săptămâni înainte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău