Transportul de pasageri la CFM generează pierderi de milioane de lei

  • 28 Decembrie 2018 19:32
Transportul de pasageri la CFM generează pierderi de milioane de lei

Veniturile întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” sunt acumulate din transportul mărfurilor. În cazul transportului de pasageri, cheltuielile sunt mult mai mari ca veniturile, iar pierderile ajung la 100 de milioane de lei pe an. Administrația întreprinderii susține că pe parcursul anului curent au fost destul de multe realizări, inclusiv legate de plata salariilor. Chiar și așa, la CFM mai este mult de la lucru, transmite IPN.

Directorul general al întreprinderii, Iurie Topala, a declarat, într-o conferință de presă, că atunci când a preluat conducerea, CFM înregistra datorii și restanțe salariale. După trei ani, situația a fost remediată, iar în cel mai scurt timp, angajații își vor primi salariul la zi. În această lună a fost virată o parte a salariilor deja pentru luna noiembrie.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din mediul angajaților, la începutul lunii decembrie au fost achitate restanțele pentru lunile ianuarie, febrierie, martie a anului 2018.

Totodată, administrația întreprinderii anunță că se află în plin proces de negociere cu Federația sindicatelor de profil, pentru a majora coeficientul salarial al fiecărui angajat din sistemul feroviar cu 35%. În prezent, salariul mediu al unui angajat de la CFM este de 4500 de lei.

După conferința de presă, conducerea CFM a prezentat zece automobile noi, primele din cele 30 de unități care vor fi achiziționate. Automobilele vor fi distribuite la toate nodurile feroviare din țară, astfel încât intervenția specialiștilor la lichidarea unor defecțiuni să se producă în cel mai scurt timp posibil. Autoturismele sunt de model Dacia, iar distribuitorul oficial din Moldova le-a oferit la un preț special. Costul total al celor trei tipuri de mașini noi ajunge la aproape opt milioane de lei, iar configurațiile acestora corespund cerințelor.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău