Transportatorii insistă: În perioada 27-29 februarie, în semn de protest, vor fi sistate rutele raionale și interraionale

  • 26 Februarie 12:47
Transportatorii insistă: În perioada 27-29 februarie, în semn de protest, vor fi sistate rutele raionale și interraionale

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat luni, 26 februarie, că nu renunță la protestul anunțat pentru perioada 27-29 februarie. Transportatorii susțin că vor sista rutele raionale și interraionale din Republica Moldova.

Președintele APOTA, Oleg Alexa, a transmis printr-un comunicat de presă că, „în ultimele zile operatorii de transport au fost supuși unor presiuni fără precedent din partea autorităților”.

Anunțul vine în contextul în care, pe 25 februarie, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a venit cu un apel către operatorii de transport rutier în care cere să fie asigurată respectarea necesității de mobilitate a cetățenilor, prin prestarea neîntreruptă a serviciilor de transport rutier, astfel încât „să fie evitată încălcarea drepturilor oamenilor și crearea dificultăților de acces la serviciile publice de calitate”.

Anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, a declarat că ANTA va interveni dur ca să aplice legea pentru toți cei care nu vor ieși pe rute.

„Dacă sincer, nici până acum nu am înțeles care este nemulțumirea lor. (…) Eu din ce am auzit este faptul că această asociație vrea ca situația în transport să rămână așa cum a fost până acum – să nu facă rutele, pentru că avem zeci de situații în care au autorizații dar nu fac rutele, (…) să nu dea bilete, (…) nu vor să îmbunătățească parcul de microbuze. (…) Vor să mențină monopolul, licența se dădea pe 7 ani, ei vor să o mențină la nesfârșit”, a declarat Spînu.

Citiți și:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău