Nou protest anunțat de transportatori: Vor suspenda toate rutele raionale și interraionale

  • 21 Februarie 12:11
Nou protest anunțat de transportatori: Vor suspenda toate rutele raionale și interraionale

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că va organiza un nou protest. De data aceasta, transportatorii vor sista rutele regulate raionale și interraionale în perioada 27-29 februarie, transmite Radio Chișinău.

Președintele APOTA, Oleg Alexa, a precizat că noul protest va fi organizat pentru că transportatorii sunt nemulțumiți de reacția Guvernului la protestul din 15 februarie prin care aceștia și-au arătat nemulțumirea față de noul Cod Rutier.

În acest sens, transportatorii au solicitat din nou guvernării „de a adopta în domeniul transporturilor rutiere de pasageri norme conforme celor din Uniunea Europeană și a exclude din legislația națională normele care contravin legislației și bunelor practici europene”.

Ca o reacție la cerințele transportatorilor înaintate la protestul anterior, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că și el este nemulțumit de serviciile prestate de transportatori.

Totodată, el a subliniat că noul Cod Rutier vine să îmbunătățească calitatea serviciilor în transportului public.

„Și eu sunt nemulțumit de modul în care transportatorii asigură acces la transport interurban pentru cetățeni. În acest sens, am făcut aceste modificări ca să schimbăm situația. Nu voi tolera ca lucrurile în transportul public să rămână așa cum au fost până acum”, a declarat Andrei Spînu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău