Veteranii și transportatorii protestează mâine în centrul capitalei

  • 14 Februarie 15:12
Veteranii și transportatorii protestează mâine în centrul capitalei

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că va organiza un nou protest, în centrul capitalei, joi, 15 februarie. În aceeași zi, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) urmează să desfășoare un protest inclusiv și veteranii de război, scrie NewsMaker.

Președintele APOTA, Oleg Alexa, susține că transportatorii va începe să își parcheze mijloacele de transport în centrul capitalei, începând cu ora 10:20, după ce veteranii de război vor încheia marșul preconizat.

Microbuzele ar urma să fie parcate în perimetrul intersecțiilor cu str. Bănulescu Bodoni și str. Pușkin, pe benzile extreme de dreapta, în condițiile în care în piața din fața Guvernului sunt instalate, până în prezent, mai multe echipamente și utilaje pentru distracții.

„Prezentarea poziției APOTA va avea loc la Arcul de Triumf, cu începere de la ora 11:00 – 11:20, în dependență de finalizarea parcării unităților de transport. Vă rugăm să țineți cont de aceste modificări organizatorice și să informați potențialii participanți la trafic despre posibilele inconveniente, care ar putea surveni temporar, în legătură cu protestul organizat de APOTA”, a conchis Oleg Alexa.

Amintim că transportatorii i-au cerut președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și președintelui Comisiei parlamentare Economie, buget, finanțe, domnului, Radu Marian, la sfârșitul anului trecut, să înainteze amendamente la proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere, în conformitate cu proiectul elaborat de APOTA. În caz contrar, susțineau atunci transportatorii, își vor rezerva dreptul de a nu ieși pe rute, dar de a protesta regulat în PMAN și în 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău