Transportatorii din Soroca renunță la grevă

  • 04 Februarie 2020 11:44
Transportatorii din Soroca renunță la grevă

Problema transportului public în municipiul Soroca a fost depășită. Transportatorii au renunță la grevă și au acceptat să revină de astăzi la traseu. Primarul Lilia Pilipețchi a declarat pentru IPN că, în urma discuțiilor purtate timp de câteva zile cu transportatorii, s-a convenit să se revină la problema majorării tarifelor peste un an.

Edilul spune că cea mai complicată situație a fost sâmbătă, 1 februarie, în prima zi de protest. Duminică și luni la traseu au ieșit câteva unități de transport, iar de astăzi transportatorii au acceptat să continue activitatea în condițiile vechi, iar după un an se va reveni la discuții privind tariful de călătorie.

Lilia Pilipețchi precizează că și astăzi, la prima oră, Comisia transport a avut ședință cu directorii firmelor de transport. Autoritățile municipale au reiterat că pasageri ai transportului public sunt în mare parte persoanele vulnerabile, pensionarii, elevii, care nu vor face față majorărilor. Primăria s-a angajat să vină cu alte masuri de susținere a transportatorilor. Deja a fost micșorată taxa locală pentru ei, de la 1200 la 100 de lei lunar.

Vasile Maxim, reprezentant al transportatorilor, a confirmat pentru IPN că greva a luat sfârșit și că primarul i-a convins că nu este cel mai potrivit moment de majorare a tarifelor de călătorie. Acesta a mai spus că transportatorii s-au gândit la locuitori municipiului și nu au făcut grevă totală, s-a lucrat în aceste zile, dar cu mai puține unități de transport.

O călătorie cu microbuzul/autobuzul în municipiul Soroca costă 2 lei. Transportatorii și-au dorit majorarea tarifului până la 3 le

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău