Transportatorii de pasageri și colete anunță proteste pentru săptămâna viitoare

  • 19 Octombrie 2016 19:26
Transportatorii de pasageri și colete anunță proteste pentru săptămâna viitoare

Micii transportatori internaționali de pasageri și colete anunță proteste pentru săptămâna viitoare.

 Aceștia sunt nemulțumiți de controalele la care sunt supuși din partea Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) și a Serviciului Vamal. Totodată, își exprimă nemulțumirea față de inactivitatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care, potrivit lor, nu inițiază modificarea legislației pentru a le oferi posibilitatea legală de a activa, transmite IPN.

Unul dintre micii transportatori, Iurie Tesa, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că practic zilnic transportatorii sunt supuși controalelor din partea ANTA și a Serviciului Vamal cu aplicarea amenzilor și cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. „S-a ajuns deja la situația când vameșii, de comun acord cu reprezentanții Agenției Naționale, dau buzna în autovehicule și trec la amenințări directe la adresa călătorilor”, a declarat Iurie Tesa.

Potrivit lui, legislația din domeniu nu reglementează activitatea micilor transportatori, care au înaintat o petiție Ministerului Transportului prin care au solicitat să inițieze modificarea legislației astfel încât să poată activa legal. Pe parcursul examinării petiției, controalele asupra transportatorilor urmau să fie stopate, dar acest lucru, potrivit lui Iurie Tesa, nu s-a întâmplat.

Ca reacție la declarațiile făcute în conferința de presă, Serviciul Vamal a emis un comunicat de presă în care specifică că măsurile de control întreprinse nu vizează coletele expediate pentru uz personal, ci doar mărfurile în cantități comerciale, camuflate printre aceste colete, ceea ce prejudiciază grav bugetul de stat, precum și promovează o concurență neloială.

Micii transportatori sunt persoane fizice care transportă cu autovehiculele proprii până la opt pasageri. În Republica Moldova activează peste o mie de transportatori de acest gen. Protestele sunt planificate pentru 25 octombrie și vor începe din cartierul „Telecentru” al capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău