Transnistrenii cu cetățenie rusă sunt somați să vină obligatoriu la vot, pentru a-l alege pe Putin președinte

  • 11 Martie 2018 13:00
Transnistrenii cu cetățenie rusă sunt somați să vină obligatoriu la vot, pentru a-l alege pe Putin președinte

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut transnistrenilor care dețin cetățenia rusă să se prezinte în mod obligatoriu la urnele de vot pe data de 18 martie, când se vor desfășura alegeri pentru funcția de președinte al Rusiei.

Într-o adresare publică, difuzată de agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”, Krasnoselski spune că participarea la vot a locuitorilor regiunii transnistrene cu cetățenie rusă „nu este doar un privilegiu și un drept universal, ci și o datorie civică”.

Viitorul Rusiei depinde de voturile noastre, afirmă Krasnoselski.

Anterior, autoritățile de la Tiraspol au declarat că în regiunea separatistă transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, cu două secții mai multe față de alegerile pentru Duma de Stat din 2016. O dispoziție semnată de Krasnoselski menționa că autoritățile separatiste urmează să acorde toată susținerea Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea scrutinului pe teritoriul transnistrean.

În total pentru scrutinul din 18 martie în stânga Nistrului vor fi distribuite 192 de mii de buletine de vot.

Amintim că în 2012, Ministerul de Externe de la Chișinău și-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a deschide în Transnistria secții de votare pentru alegerile președintelui Rusiei. Republica Moldova a calificat atunci acțiunile Moscovei drept "neprietenoase, care provoacă îngrijorare și nu corespund bunelor relații între RM și FR".

La alegerile în Duma de Stat a Rusia din 2016, în Transnistria au participat 55,8 mii de locuitori ai regiunii care dețin cetățenie rusă. 83,2% dintre aceștia au votat pentru partidul de la guvernare "Edinaia Rossia".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău