MOBILIZARE maximă la Tiraspol | Administrația separatistă s-a angajat să-i asigure lui Putin victoria la alegerile din 18 martie

  • 03 Martie 2018 16:02
MOBILIZARE maximă la Tiraspol | Administrația separatistă s-a angajat să-i asigure lui Putin victoria la alegerile din 18 martie Sursa FOTO: Kommersant.ru

Așa-zisul Soviet Suprem din Transnistria va organiza la Tiraspol, pe 12-13 martie, în ajunul alegerilor prezidențiale din Rusia, un forum „Viitorul împreună cu Rusia”, pentru a-i mobiliza pe locuitorii regiunii separatiste care dețin cetățenia rusă să voteze pentru Vladimir Putin.

Organizatorii intenționează să-i alinieze pe participanții la această întrunire într-o inscripție vie – „Putin este președintele nostru”, în principala piață a orașului Tiraspol, pe care să o filmeze cu o dronă, relatează publicația rusă Kommersant.

Potrivit sursei citate, pentru a asigura o maximă prezență la transnistrenilor la alegerile prezidențiale din Rusia a fost implicată întreaga administrație separatistă, iar la cele 24 de secții de votare care vor fi deschise pe 18 martie regiune vor fi repartizate 192 de mii de buletine vot.

Autoritățile nerecunoscute s-au angajat să asigure transport tuturor celor care vor dori să voteze și, pe lângă aceasta, în toate localitățile din stânga Nistrului vor fi lipite 60 de mii de anunțuri cu adresele și numerele de telefon ale secțiilor de votare, spune șefa comisiei electorale de la Tiraspol, Elena Gorodețkaia.

Potrivit acesteia, în Transnistria ar locui 220 de mii de persoane care dețin cetățenia rusă, inclusiv minori. La alegerile din Rusia din 2012 ar fi votat peste 50 de mii de transnistreni, iar la cele din 2016 – peste 56 de mii de oameni.

Posibilitatea de a vota le va fi oferită tuturor, a declarat ea.

Totodată, notează Kommersant, prezența transnistrenilor la urne este greu prognozabilă, deoarece o mare parte a populației din regiune este plecată sau muncește peste hotare, iar lipsa listelor electorale deschide posibilitatea „ajustării” rezultatelor.

Oficialitățile de la Moscova, citate de publicația rusă afirmă că nu ar fi responsabile pentru agitația electorală peste hotare.

În același timp, amintim că ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin a cerut asistența autorităților separatiste pentru organizarea alegerilor în Transnistria, iar liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a ordonat „punerea la dispoziția unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei în Republica Moldova a unor spații, mijloace de transport și de comunicație necesare desfășurării alegerilor, iar Ministerului de Interne și Ministerului Securității de Stat li s-a cerut să asigure ordinea publică în timpul desfășurării alegerilor".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău