Transmitere comunitară a variantei Omicron în Filipine, nou record de infectări

  • 15 Ianuarie 13:58
Transmitere comunitară a variantei Omicron în Filipine, nou record de infectări

Ministerul Sănătății de la Manila a confirmat sâmbătă transmiterea comunitară a variantei Omicron a noului coronavirus în Filipine, în contextul în care numărul infecțiilor a atins un nou record pentru a treia zi consecutiv, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

"Observăm transmiterea comunitară a variantei Omicron în regiunea capitalei", a declarat un reprezentant al ministerului într-o conferință de presă.

Regiunea metropolitană a capitalei Filipinelor este un important centru urban ce numără 16 orașe în care trăiesc mai mult de 13 milioane de oameni. Transmiterea comunitară a variantei Omicron este caracterizată de o creștere accentuată a numărului de cazuri. Autoritățile filipineze se așteaptă ca vârful acestui val de infectări să fie atins în intervalul dintre sfârșitul acestei luni și jumătatea lunii februarie.

Ministerul Sănătății de la Manila a raportat sâmbătă 39.004 de noi cazuri de infectare. Între timp numărul cazurilor pozitive active în Filipine a atins de asemenea un nou record, ajungând la 280.813.

Cu un total (de la începutul pandemiei) de peste 3,16 milioane de cazuri și aproape 53.000 de decese puse pe seama noului coronavirus, Filipinele sunt cel mai afectat stat din Asia de sud-est, după Indonezia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,63 m/s
Fri
1
Sat
1
Sun
1
Mon
0
Tue
0
Arhivă Radio Chișinău