Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision a fost ținta unui atac cibernetic

  • 15 Mai 2019 13:02
Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision a fost ținta unui atac cibernetic

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision difuzate marți seara a fost ținta unui atac cibernetic, imagini animate cu explozii în orașul gazdă al evenimentului Tel Aviv apărând timp de câteva minute în timpul difuzării concursului de către televiziunea publică israeliană KAN, relatează miercuri Reuters,preluat de Agerpres.

Postul de televiziune KAN i-a acuzat pe militanții palestinieni pentru acest atac cibernetic.

"Se pare că în această seară (marți), în timpul primei semifinale, site-ul KAN a fost ținta unui atac cibernetic timp de câteva minute", a declarat miercuri dimineață televiziunea publică israeliană, relatează The Jerusalim Post.

După începerea primei semifinale a concursului în care participă reprezentanți din 41 de țări, transmisiunea web a postului Kan a fost întreruptă de imagini animate transmise prin satelit cu explozii în Tel Aviv pe o coloană sonoră amenințătoare.

Postul de televiziune public israelian a minimalizat incidentul, afirmând că seara s-a încheiat fără alte evenimente. Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia s-au calificat în finala de sâmbătă.

"Știm că într-o anumită etapă a avut loc o încercare, aparent a Hamas, de a prelua controlul asupra transmisiunii noastre digitale", a declarat directorul general al KAN, Eldad Koblenz, pentru postul de radio al armatei israeliene.

"Însă sunt fericit să spun că în câteva minute am reușit să remediem această situație", a mai spus el.

Organizarea de către Israel a ediției din 2019 a Eurovision i-a determinat pe activiștii pro-palestinieni să lanseze apeluri la boicot. Palestinienii și susținătorii lor au cerut, fără rezultat însă, țărilor să nu participe la concursul de la Tel Aviv, ca parte a eforturilor lor de izolare a Israelului pe plan internațional. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
22
Ploaie de scurtă durată
Umiditate:64 %
Vint:4,1 m/s
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Thu
23

Curs oficial BNM 16 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 -0.0000
USD 16.7051 -0.0000
RON 4.0919 -0.0000
UAH 0.6112 -0.0000
RUB 0.2276 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău