Transalpina se redeschide. Anunțul făcut de autoritățile române

  • 10 Iunie 2023 12:25
Transalpina se redeschide. Anunțul făcut de autoritățile române

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va fi redeschisă circulației, integral, weekendul viitor, spune secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Lucrările de curățare sunt aproape finalizate.  Pentru că a nins până în urmă cu trei săptămâni, în unele locuri, stratul de zăpadă a avut chiar și 5 metri, scrie Digi24.

„Am fost pe traseul Transalpinei (DN67C), împreună cu domnul Iulian Popescu - prefectul județului Gorj, domnul Ion Iordache - senator de Gorj și cu domnul Călin Cosmin Petruț - director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului, în urma perioadei de iarnă și a nămeților de zăpadă, care până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălțime.  

Țin să mulțumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiții extrem de reduse de vizibilitate și de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, și anume domnului Negucioiu Dragoș - șeful de district și domnului Popescu Iustin.  

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase, ce traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook. 

Azi și mâine, pe Transalpina, în zona Novaci - Rânca va avea loc o etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, iar circulația rutieră va fi închisă pe acest sector.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău