Traian Băsescu, ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale

  • 25 Iunie 2017 16:35
Traian Băsescu, ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost ales în calitate de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale. Acesta a fost propus de către președintele executiv al formațiunii, Anatol Șalaru, în cadrul Congresului extraordinar al PUN. Fostul ministru al Apărării a argumentat că Traian Băsescu este unul dintre cei mai dedicați oameni politici din România față de problemele românilor basarabeni.

Traian Băsescu a declarat că acest nou statut este cea mai mare onoare pe care i-o puteau face cetățeniiRepublicii Moldova, adică să fie președinte de onoare al unui partid unionist. El a mai precizat că dacă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu i-ar fi suspendat cetățenia moldovenească, ar fi fost găsită altă soluție. În discursul său, Traian Băsescu a criticat politica pro-rusă pe care a face actualul președinte al Republicii Moldova.

De asemenea, deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, a fost ales în calitate de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale. În cadrul congresului, PUN a semnat un protocol de colaborare cu Partidul Mișcarea Populară din România, condus de Eugen Tomac.

Amintim că la 11 iunie, Partidului Politic „Dreapta”, fondat de Ana Guțu, și-a schimbat denumirea în „Partidul Unității Naționale”, în cadrul Congresului extraordinar al formațiunii. Tot atunci, fostul ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a fost ales președinte executiv al Partidului. Ana Guțu a fost aleasă prim-vicepreședintă a partidului. Ambii au făcut parte anterior din Partidul Liberal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău