Tragedie la Valencia. 4 morți și 19 dispăruți în urma unui incendiu uriaș, pe care pompierii nu reușesc să-l stingă

  • 23 Februarie 10:01
Tragedie la Valencia. 4 morți și 19 dispăruți în urma unui incendiu uriaș, pe care pompierii nu reușesc să-l stingă

Este situație critică în Valencia, unde cel puțin patru persoane au murit și 19 sunt dispărute după ce un bloc de 14 etaje a fost mistuit de un incendiu puternic. Alți 14 oameni sunt răniți, inclusiv un copil și șase pompieri.

Flăcări uriașe au devorat cele 14 etaje ale construcției. Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să-i caute pe cei 19 dispăruți, scrie Digi24.

Focul a izbucnit joi, la ora locală 17 și, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde. Flăcările și temperaturile ridicate continuă să facă imposibil accesul în interiorul apartamentelor. Nu este clar câți dintre locatari erau acasă.

Presa locală relatează că focul a pornit de la etajul cinci și s-a extins rapid la nivelurile superioare din cauza vântului. A distrugs întreaga clădire și s-a extins și la un bloc adiacent din același ansamblu rezidențial.

Unii vecini au încercat să se salveze treacând dintr-un apartament în altul prin balcoane. Primarul orașului Valencia a anunțat că va declara zile de doliu în oraș. Serbările programate pentru acest weekend au fost suspendate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău