Traficul de ființe umane: Republica Moldova a înregistrat o scădere constantă

  • 05 Decembrie 2013 14:14
Traficul de ființe umane: Republica Moldova a înregistrat o scădere constantă

În ultimii trei ani Republica Moldova a înregistrat o scădere constantă în ceea ce privește fenomenul traficului de ființe umane.

Țara noastră continuă însă să rămână o sursă pentru traficul de ființe, principalele destinații fiind Federația Rusă, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Cipru sau Liban. Problema este abordată la o conferință regională care se desfășoară în aceste zile la Chișinău.

Una din sursele de recurtare a victimelor traficului de ființe umane a devenit în zilele noastre internetul, prin intermediul rețelelor de socializare. Aranjamentele legate de deplasarea victimelor sunt și ele efectuate în prezent în cea mai mare parte în spațiul virtual, ceea ce face ca traficantul să rămână necunoscut și greu de identificat, susțin reprezentanții organizațiilor instituțiilor pentru combaterea traficului de persoane. 

Pentru a combate acest fenoment Republica Moldova trebuie să-și intensifice cooperarea cu statele destinație și să dezvolte un mecanims de compensare a victimelor, susține președintele grupului de experți  al Convenției Consiliului Europei  privind combaterea traficului de fiinșe umane, Nicolas Le Coz.

”Lupta împotriva traficului de ființe est eo lupta recentă. Conveția a fost adoptată în 2005 și a intrat în vigoare în 2008. Moldova este printre statele care a început să facă eforturi în combaterea acestui fenomen dar mai sunt lucruri multe făcut pentru că este un drum lung în lupta cu acest fenomen” a declarat Nicolas Le Coz

Conferința regională la care participă oficiali și factori de decizie din domeniul combaterii traficului de ființe umane din peste 15 state ale Uniunii Europene se va încheia peste 2 zile. Potrivit Inspectoratului General de poliție în primele 9 luni ale acestui an au fost identificate 170 de victime ale traficului de ființe umane în comparație cu 260 anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău