Trafic sporit prin vămile de la Prut. Un număr mare de cetățeni moldoveni merg în România să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi

  • 05 Ianuarie 2019 09:45
Trafic sporit prin vămile de la Prut. Un număr mare de cetățeni moldoveni merg în România să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi

Mulți cetățeni moldoveni vin în România pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi. Traficul prin punctele de trecere a frontierei de la Stânca și Rădăuți Prut din județul Botoșani a înregistrat o creștere semnificativă în ultimele zile.

Practic, în doar 36 de ore, numărul persoanelor care au intrat în România prin cele două puncte de trecere s-a dublat, față de perioada similară de luna trecută, relatează Radio România Actualități.

Pentru a face față valului de cetățeni moldoveni care vin să petreacă sărbătorile în România, a fost suplimentat numărul de polițiști de frontieră. Pregătiri în toi pentru Crăciunul pe stil vechi și la Vaslui, unde sunt câteva sate care păstrează vie această tradiție.

Cetățenii moldoveni care și-au făcut un obicei din a-și petrece sărbătorile în România au mărit simțitor traficul în Vama Albița. 

Poliția de Frontieră a anunțat faptul că măsurile aplicate în punctele vamale în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi menținute și în primele zile din 2019, căci cu prilejul sărbătorilor pe stil vechi, cel puțin prin vămile de la granița cu Republica Moldova se estimează un număr crescut de persoane, care va intra în România.

De la Crăciun până acum - au anunțat reprezentanții instituției - prin Vama Albița, de pildă, au trecut 122 de mii de persoane. Pentru a asigura fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul de polițiști și se va folosi la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei.

Trebuie spus că cetățenii moldoveni obișnuiesc de câțiva ani să-și petreacă Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit pe 7 ianuarie, în stațiunile din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău