Traderii internaționali au obținut accesul la sistemul de transport al gazelor naturale din Republica Moldova

  • 17 Iunie 2020 12:38
Traderii internaționali au obținut accesul la sistemul de transport al gazelor naturale din Republica Moldova

Traderii internaționali au obținut accesul la sistemul de transport al gazelor naturale din Republica Moldova cu scopul tranzitării acestora prin teritoriul țării cumpărătorilor săi în România, Ucraina și alte state europene.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul "Moldovagaz", acest lucru a devenit posibil datorită contractelor-cadru respective, care au fost aprobate de către Consiliul de observatori al companiei.

La momentul actual sunt înregistrate cereri pentru transportarea gazelor naturale în direcția Grebeniki-Căușeni de la nouă traderi cu volumul total de 0,586 mil. metri cubi pe zi și în direcția Căușeni-Grebeniki în regim revers de la doi traderi cu un volum de 4,23 mil. metri cubi pe zi.

Accesul traderilor internaționali la sistemul de transport al gazelor naturale și separarea întreprinderii "Moldovatransgaz" se implementează în conformitate cu Pachetul energetic III UE.

După cum a informat anterior INFOTAG, în decembrie 2019, în fața pericolului unei posibile lipse de tranzit de gaze rusești prin Ucraina în 2020, s-au făcut lucrările necesare pentru a face posibilă aprovizionarea Moldovei cu gaze în regim revers prin Coridorul transbalcanic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău