Totalul rezultatelor sportivilor din R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A fost obținută o medalie

  • 08 August 2021 12:30
Totalul rezultatelor sportivilor din R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A fost obținută o medalie

Sportivii din Republica Moldova se întorc acasă cu o medalie de bronz de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, încheiate duminică, 08 august 2021, în capitala Japoniei.

Singura distincție olimpică a fost obținută la canoe sprint, în cursa individuală pe distanța de 1000 metri, de Serghei Tarnovschi, tocmai de cel care a avut de câștigat de pe urma amânării Olimpiadei de la Tokio din cauza pandemiei de Covid-19. Discalificarea sportivului după Jocurile Olimpice de la Rio pe motiv de dopaj a expirat la începutul acestui an, astfel că ucraineanul naturalizat a reușit să obțină în extremis biletul pentru Tokyo unde a cucerit bronzul olimpic.

În afară de Serghei Tarnovschi, încă 5 atleți moldoveni au avut clasări în top 8 în disciplinele la care au evoluat. A fost aproape de a urca pe podium luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (cat.60 kg), clasat pe locul 5, după ce a pierdut lupta pentru medalia de bronz. La lupte feminine, Anastasia Nichita (cat.57 kg), care pornea și ea cu unele șanse pentru o medalie olimpică, s-a clasat pe poziția a 7-a. O evoluție foarte bună a avut și atletul Andrian Mardare în finala de aruncare a suliței unde a ocupat locul 7. La fel pe poziția a șaptea s-au clasat canotoarele Daniel Cociu și Maria Olărașu la canoe dublu pe distanța de 500 de metri.

Pe locurile 8 s-au poziționat cei doi halterofili moldoveni, Marin Robu (cat.73 kg) și Elena Cîlcic (cat.87 kg).

Cei 20 de sportivi moldoveni au evoluat la Tokyo în opt discipline olimpice: atletism (6), caiac-canoe (3), judo (2), haltere (2), lupte (2), natație (2), tir sportiv (1) și tir cu arcul (2).

Rep. Moldova s-a clasat pe locul 86 în clasamentul pe medalii la Olimpiada de la Tokyo. În clasamentul final, Statele Unite au terminat pe prima poziție cu 113 medalii, inclusiv 39 de aur. China care, a condus tot timpul, a încheiat pe locul doi cu 88 de medalii, dintre care 38 de aur, iar Japonia s-a clasat pe locul trei cu 27 distincții de aur și un total de 58 de medalii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău