Tot mai mulți cetățeni procură semnături electronice

  • 12 Iulie 2019 11:33
Tot mai mulți cetățeni procură semnături electronice

În primul semestru al anului curent, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au primit semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu circa 10% și a alcătuit peste 9,8 mii.


Într-un comunicat de presă al Centrului se menționează că această dinamică se datorează creșterii ascendente a numărului persoanelor fizice care au procurat semnături electronice de la CTIF, transmite IPN.

Potrivit datelor Centrului de înregistrări al CTIF, în prima jumătate a anului 2019, numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice a sporit, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 14,4% și a totalizat circa 8,3 mii, iar numărul persoanelor juridice s-a micșorat cu 10% și a alcătuit peste 1,5 mii.

Specialiștii Centrului explică ritmul rapid de creștere a numărului cetățenilor care procură semnături electronice prin extinderea și diversificarea fluxului de documente electronice, apariția unor tipuri noi de servicii publice electronice care necesită autentificarea electronică.

Doritorii de a obține semnătura electronică de la CTIF pot completa cererea respectivă în regim online sau la unul din cele două Centre regionale de înregistrare ale CTIF: Chișinău, str. Constantin Tănase, 6, etajul 3, biroul 303, și Bălți, str. Ștefan cel Mare, 128, biroul 103.

Procedurile de recepționare a cererilor, procesare a datelor și eliberare a semnăturii electronice durează cel mult 30 de minute, se menționează în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău