Tot mai mulți cetățeni din Federația Rusă solicită cetățenia R. Moldova

  • 16 Ianuarie 11:21
Tot mai mulți cetățeni din Federația Rusă solicită cetățenia R. Moldova

Numărul de cereri privind obținerea cetățeniei R. Moldova este în creștere. Agenția Servicii Publice cere Guvernului extinderea termenului de examinare a cererilor la șase luni, față de 20 de zile, având în vedere creșterea numărului de cereri de acordare a cetățeniei R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Conform ASP, din numărul celora care își doresc să obțină cetățenia Republicii Moldova, 70 % sunt cetățeni ruși și 20 % ucraineni. Instituția nu a indicat cifra exactă a numărului de solicitanți. 

Da, noi am propus să extindem termenul la recunoașterea cetățeniei, să reușim să facem toate verificările și interpelările în statele de origine”, a menționat pentru Radio Chișinău, Mircea Eșanu, director ASP.

Rusia ar putea începe mobilizarea completă după alegerile prezidențiale din 2024

Rusia ar putea începe mobilizarea completă după alegerile prezidențiale din Rusia din martie 2024, sugera, la finalul anului trecut, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, citat de The Guardian. Acesta ar fi motivul cererilor de obținere a cetățeniilor străine de către cetățenii ruși.

Potrivit cifrelor Kievului, Rusia ar pierde zilnic circa 1.000 de soldați pe frontul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău