Topul celor mai bine vândute telefoane mobile din toate timpurile

  • 29 Ianuarie 10:04
Topul celor mai bine vândute telefoane mobile din toate timpurile

Vă așteptați cumva la un telefon cu “măr”? Ei bine, în fruntea listei celor mai vândute telefoane din toate timpurile se află cândva îndrăgitul Nokia 1100, care a înregistrat peste 250 de milioane de vânzări în șase ani, înainte de a fi scos din uz în 2009, conform datelor agregate de platforma Visualcapitalist.com, care face un clasament al celor mai bine vândute telefoane mobile din toate timpurile.

În 2021, în lume existau 7,1 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, reprezentând aproximativ 90% din populația globală, notează analiza, scrie economedia.ro.

Platforma a realizat un grafic cu brandurile care s-au bucurat de cel mai mare succes, utilizând date de la Wikipedia, Yahoo Finance și firma de analiză tehnică Omdia.

În fruntea listei celor mai vândute telefoane din toate timpurile se află mult îndrăgitul Nokia 1100, care a înregistrat peste 250 de milioane de vânzări în șase ani, înainte de a fi scos din uz în 2009, conform Visual Capitalist.

În ciuda faptului că a existat în același timp cu primele smartphone-uri de masă (seria Nokia E și apoi iPhone), prețul, accentul pus pe funcționalitatea de bază și dimensiunile de buzunar ale modelului 1100 au făcut din acesta un telefon preferat în țările în curs de dezvoltare.

Pe locul al doilea, o altă variantă a aceleiași linii, Nokia 1110, s-a vândut în 248 de milioane de unități.

Pe locul al treilea se află iPhone 6 și 6 plus, cu un total de 222 de milioane de unități. Ecranele lor de 4,7 și 5,5 inchi au inaugurat era smartphone-urilor cu ecran mare și rămân cele mai bine vândute iPhone-uri ale Apple și cele mai bine vândute smartphone-uri din toate timpurile. De fapt, iPhone 6 a fost atât de popular încât a fost relansat în 2017 la un nivel de preț de mijloc de gamă.

Următoarele 17 poziții ale celor mai vândute telefoane sunt împărțite între Nokias și iPhone-uri, doar Samsung E1100 (locul 11) și și Motorola Razr V3 (locul 17) reușind să spargă duopolul.

Nokia și Apple au avut destine foarte diferite în ultimul deceniu, notează analiza VisualCapitalist.com. După ce a profitat de dereglementarea pieței de telecomunicații, mai întâi în Europa și apoi în Asia, Nokia a eșuat în tranziția către smartphone-uri și a pierdut rapid teren în fața Apple, Google și Samsung.

Microsoft a cumpărat afacerea de telefoane mobile a Nokia în 2014 pentru a stimula propriul Windows Phone, dar când aceasta a eșuat, afacerea de telefoane a Nokia a fost din nou vândută către HMD Global. În prezent, HMD Global produce în continuare telefoane Nokia (inclusiv modernizări ale modelelor anterioare) care funcționează pe sistemul de operare Android.

Autorii clasamentului menționează că niciun model lansat după 2021 nu prinde, deocmadată, Top 15 în funcție de vânzări.

Rivalitatea modernă pe piața telefoanelor: Apple vs. Samsung

Analiza notează cât de repede s-a schimbat activitatea principală a Apple, de la calculatoare personale la telefoane mobile și importanță majoră au acum aceste produse în afacerile gigantului Tech. Astfel, în 2009, vânzările de iPhone au contribuit cu aproximativ 25% la veniturile companiei. Până în 2023, jumătate din veniturile de 383 miliarde de dolari ale Apple proveneau din telefoanele acestora.

iPhone domină în mod obișnuit topul celor mai bine vândute 10 telefoane în fiecare an, după cum reiese din cercetările efectuate de analiștii în domeniul tehnologiei Omdia.

Sursa: visualcapitalist.com

Cu toate acestea, nici cifrele de vânzări ale colosului coreean al electronicelor Samsung nu sunt tocmai slabe. Și, deși modelele de afaceri ale celor două companii diferă destul de mult, dispozitivele lor emblematice sunt puse în mod obișnuit unul împotriva celuilalt: Samsung câștigă la durata de viață a bateriei și la opțiunile din gama medie și inferioară, iar Apple câștigă la optimizare și securitate. Ambele mărci au camere foto “stelare”.

Și, în timp ce Apple domină piața smartphone-urilor din SUA (52% cotă de piață), Samsung îi devansează la nivel global cu o cotă de piață de 22%, față de 19% pentru Apple.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău