Topul celor mai bine vândute 15 telefoane mobile din toate timpurile. Pe primele 3 poziții sunt două telefoane Nokia și un Iphone

  • 28 Martie 12:51
Topul celor mai bine vândute 15 telefoane mobile din toate timpurile. Pe primele 3 poziții sunt două telefoane Nokia și un Iphone

Primele trepte ale clasamentului celor mai de succes telefoane mobile din istorie sunt ocupate de două telefoane Nokia mai vechi, iar pe locul trei se află un model Apple, relatează Corriere della Sera. Companiile finlandeză și cea californiană monopolizează top 10.

Înainte de apariția smartphone-urilor, au existat așa-numitele „feature phones”. Vechile feature phones, cele cu care nu puteai să folosești Whatsapp sau Facebook (și pentru că pe atunci nu existau rețelele sociale), scrie G4Media.

Clasamentul celor mai bine vândute 10 modele din toate timpurile, alcătuit de Visual Capitalist, nu ar trebui să ne surprindă pentru că Nokia este atât de dominantă și că unele companii care astăzi joacă un rol principal sunt absente, pentru că au fost mulți ani în care compania finlandeză domina piața.

Cu 250 de milioane de unități vândute, primul loc e ocupat de Nokia 1100. El este, fără îndoială, cel mai bine vândut telefon din toate timpurile.

Comercializat începând cu 2003, acesta avea caracteristici care astăzi par aproape preistorice: fără cameră foto, ecran alb-negru, baterie detașabilă și greutate de doar 96 de grame. Un adevărat salt în trecut pentru un produs care a avut un mare succes și în România. Astăzi, de altfel, poate fi achiziționat și pe diverse piețe online, cu prețuri cuprinse între 20 și 50 de euro, în funcție de stare.

Un alt fenomen comercial al companiei finlandeze este Nokia 1110. Acest model a fost vândut într-un număr impresionant: 248 de milioane de unități de la sosirea sa pe piață, în 2005. Exact ca și fratele său mai mare, 1100, avea caracteristici care par departe de ceea ce suntem obișnuiți astăzi: un ecran alb-negru și o greutate de 80 de grame.

iPhone 6 și 6 Plus se clasează pe locul 3 în acest clasament. Ele au fost prezentate pe 9 septembrie 2014 (deci în era post-Steve Jobs) la Flint Center, în campusul Apple din Cupertino, în San Francisco. Succesoare ale iPhone 5s, acestea au reprezentat un punct de cotitură major pentru Apple, deoarece pentru prima dată gigantul californian oferea telefoane cu ecrane care, în sfârșit, erau mai mari decât diagonala de 4 inchi care caracterizase iPhone-urile timp de ani de zile.

Piața i-a dat dreptate, cu 222 de milioane de unități vândute între cele două modele. Un succes încă neegalat în era smartphone-urilor, pentru produse care încă mai pot fi cumpărate din unele magazine, dar adesea la prețuri exorbitante din cauza colecționarilor.

Clasamentul este continuat cu Nokia 105, iPhone 6 și 6 Plus, iPhone 5S, Nokia 3210, iPhone 7 și 7 Plus și iPhone 11, 11 pro și 11 Pro Max.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău