Tomosul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, semnat de către toți membrii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

  • 09 Ianuarie 2019 13:39
Tomosul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, semnat de către toți membrii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

Decretul (Tomos) privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a fost semnat miercuri de către toți membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol - anunță televiziunea ucraineană TSN.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat decretul respectiv sâmbăta trecută, cu ocazia unei ceremonii care s-a desfășurat la Biserica "Sfântul Gheorghe" din Istanbul. Semnarea acestui document a marcat separarea Ucrainei de Biserica Ortodoxă Rusă.

La ceremonia de sâmbătă au mai participat noul mitropolit Epifanie al Ucrainei și președintele ucrainean, Petro Poroșenko. Documentul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, numit Tomos, a fost înmânat mitropolitului Epifanie, pentru a fi expus de Crăciunul pe stil vechi în Catedrala Sfânta Sofia din Kiev.

Ulterior, Tomosul a fost retrimis în Turcia, pentru a fi semnat de către toți membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, după care va fi transportat definitiv în Ucraina.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău