Toate locurile din spitalele municipale pentru bolnavii cu COVID-19 sunt ocupate

  • 23 Noiembrie 2020 09:58
Toate locurile din spitalele municipale pentru bolnavii cu COVID-19 sunt ocupate

În spitalele municipale nu mai sunt locuri libere pentru internarea pacienților cu COVID-19, a anunțat șeful adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, în cadrul ședinței online a serviciilor Primăriei. El a menționat că în curând vor fi activate 200 de paturi de la Centrul COVID amplasat la Moldexpo pentru a acorda asistență medicală bolnavilor.

„În spitalele municipale, regret să anunț, am ajuns la capacitatea maximă de spitalizare. Cele 1042 de paturi sunt ocupate. Zilnic mai putem identifica de la cinci la zece, doar din contul acelor pacienți care se externează. În continuare toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate și uneori devine o misiune grea să găsim un loc liber în terapie intensivă. Colaborăm cu Ministerul Sănătății , cu colegii din spitalele republicane pentru a face față acestei presiuni.”, a declarat șeful adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate.

Autoritățile municipale atenționează asupra creșterii numărului de bolnavi în stare gravă și a deceselor provocate de virus.

„Observăm că zilnic avem un număr stabil și un număr în creștere de decese. Aceasta semnifică, încă o dată, gravitatea cazurilor. Sistemul medical, medicii fac tot posibilul, muncesc până la epuizare. Sunt cazuri când nu mai putem face față.”, a mai declarat Boris Gâlcă.

Șeful adjunct al Direcției municipale Protecție Socială și Sănătate, Boris Gâlcă a menționat că purtatul măștilor este cea mai simplă, dar cea mai eficientă metodă de prevenire a infecției cu COVID-19. El a îndemnat oamenii să respecte măsurile de protecție și să fie solidari cu angajații din sistemul medical.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în municipiul Chișinău s-au înregistrat peste 41 de mii de cazuri de infecție cu COVID-19 și peste 700 de decese provocate de complicațiile bolii.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău