Toate drumurile duc la… PD (Ziarul Național)

  • 26 Octombrie 2015 11:44
Toate drumurile duc la… PD (Ziarul Național)

Revista presei din 26 octombrie 2015

Ziarul Național scrie că în cazul lui Renato Usatîi ”Toate drumurile duc la… PD”. Ziarul relevă cine este judecătorul care l-a SALVAT de arest pe Usatîi. Judecătorul Sergiu Bularu de la Judecătoria Buiucani a respins solicitarea procurorilor de a-i prelungi acestuia arestul pentru 30 de zile. Sergiu Bularu a fost numit în funcția de judecător anul trecut, iar până atunci a fost consilierul lui Dumitru Diacov, iar un an a lucrat pentru Marian Lupu.

Editorialiștii Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru și Petru Bogatu, susțin că arestul lui Usatîi este „un show regizat” care convine liderilor democrați acuzați de implicare în „cazul Filat”.

Usatîi iese din arest și amenință cu destabilizarea Republicii Moldova – titrează Adevărul.  Judecătorii au respins demersul procurorilor de arestare a acestuia pentru 30 de zile sub acuzația de interceptare a convorbirilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat și omul de afaceri Ilan Shor. După eliberarea din arest, Renato Usatîi a anunțat că vor fi amplificate protestele din Chișinău, vor fi extinse în toată Republica Moldova și vor fi blocate străzile din Chișinău.

Adevărul mai constată în același timp că Alianța pentru Integrare Europeană 3 dă semne de instabilitate, fiind amenințată cu o moțiune de cenzură depusă de socialiști și comuniști, moțiune care va fi dezbătută joi în Parlament.

PL nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, așa cum în 2013 nu a susținut demiterea guvernului Filat, a declarat liderul PL Mihai Ghimpu, citat de Timpul. Ieri, Partidul Liberal a convocat ședința Consiliului Republican al formațiunii la care s-a discutat situația social-politică din țară și situația din AIE. Presa a fost evacuată din sala de ședințe, scrie Timpul.

Război cu interese în reformarea Fiscului – al titlu din Adevărul. Potrivit ziarului, Fiscul acuză Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Economiei de faptul că se opune reformării domeniului administrării fiscale, iar șeful acestei instituții a informat în acest sens Banca Mondială (BM) și Fondul Monetar Internațional (FMI). În opinia experților, acest război ar putea ascunde protejarea unor interese propulsate de sectorul privat.

Portalul www.mold-street.com relevă cum a ajuns Parlamentul cel mai mare beneficiar al rectificării bugetare. Rectificările aprobate de guvern pe 15 octombrie prevăd o majorare de aproximativ 60 la sută a alocațiilor pentru Legislativ. În același timp, Guvernul a suspendat finanțarea lucrărilor pentru gazoductul Ungheni-Chișinău, a tăiat din bugetul pentru reabilitarea drumurilor, din banii pentru sănătate și pentru educație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău