Toate drumurile duc la… PD (Ziarul Național)

  • 26 Octombrie 2015 11:44
Toate drumurile duc la… PD (Ziarul Național)

Revista presei din 26 octombrie 2015

Ziarul Național scrie că în cazul lui Renato Usatîi ”Toate drumurile duc la… PD”. Ziarul relevă cine este judecătorul care l-a SALVAT de arest pe Usatîi. Judecătorul Sergiu Bularu de la Judecătoria Buiucani a respins solicitarea procurorilor de a-i prelungi acestuia arestul pentru 30 de zile. Sergiu Bularu a fost numit în funcția de judecător anul trecut, iar până atunci a fost consilierul lui Dumitru Diacov, iar un an a lucrat pentru Marian Lupu.

Editorialiștii Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru și Petru Bogatu, susțin că arestul lui Usatîi este „un show regizat” care convine liderilor democrați acuzați de implicare în „cazul Filat”.

Usatîi iese din arest şi ameninţă cu destabilizarea Republicii Moldova – titrează Adevărul.  Judecătorii au respins demersul procurorilor de arestare a acestuia pentru 30 de zile sub acuzaţia de interceptare a convorbirilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat şi omul de afaceri Ilan Shor. După eliberarea din arest, Renato Usatîi a anunţat că vor fi amplificate protestele din Chişinău, vor fi extinse în toată Republica Moldova şi vor fi blocate străzile din Chişinău.

Adevărul mai constată în același timp că Alianţa pentru Integrare Europeană 3 dă semne de instabilitate, fiind ameninţată cu o moţiune de cenzură depusă de socialişti şi comunişti, moţiune care va fi dezbătută joi în Parlament.

PL nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, așa cum în 2013 nu a susținut demiterea guvernului Filat, a declarat liderul PL Mihai Ghimpu, citat de Timpul. Ieri, Partidul Liberal a convocat ședința Consiliului Republican al formațiunii la care s-a discutat situația social-politică din țară și situația din AIE. Presa a fost evacuată din sala de ședințe, scrie Timpul.

Război cu interese în reformarea Fiscului – al titlu din Adevărul. Potrivit ziarului, Fiscul acuză Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Economiei de faptul că se opune reformării domeniului administrării fiscale, iar şeful acestei instituţii a informat în acest sens Banca Mondială (BM) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI). În opinia experţilor, acest război ar putea ascunde protejarea unor interese propulsate de sectorul privat.

Portalul www.mold-street.com relevă cum a ajuns Parlamentul cel mai mare beneficiar al rectificării bugetare. Rectificările aprobate de guvern pe 15 octombrie prevăd o majorare de aproximativ 60 la sută a alocațiilor pentru Legislativ. În același timp, Guvernul a suspendat finanțarea lucrărilor pentru gazoductul Ungheni-Chișinău, a tăiat din bugetul pentru reabilitarea drumurilor, din banii pentru sănătate și pentru educație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
12 °C
nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,1 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
8 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2332 0.0088
USD 17.4562 0.0214
RON 4.0386 0.0021
UAH 0.7133 0.0010
RUB 0.2725 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău