Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe platforma digitală e-Dosar

  • 19 Iunie 14:00
Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe platforma digitală e-Dosar

Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe o platformă digitală. Ministerul Afacerilor Interne a elaborat conceptul Sistemului informațional automatizat „e-Dosar”, care urmează să îmbunătățească fluxul de colectare, procesare și distribuție a datelor și informațiilor între instituțiile implicate în procesul juridic și administrativ, transmite IPN.

Majoritatea schimburilor de informații în cadrul MAI, precum și în afara MAI sunt efectuate în baza documentelor pe suport hârtie. Nu există sisteme informatice și tehnologii ce ar facilita procesul. Această stare de fapt afectează performanța operațională și instituțională pe domeniul urmăririi penale”, precizează Ministerul de Interne.

Potrivit instituției, sistemul actual de colectare a datelor despre infracțiuni nu acoperă pe deplin necesitățile ofițerilor de urmărire penală prin lipsa în sistem a evidenței actelor procesuale la faza urmăririi penale, acesta de facto fiind un sistem destinat stocării informației statistice, despre evidență a infracțiunilor, cauzelor penale și persoanelor care au săvârșit infracțiuni.

Implementarea Sistemului informațional automatizat „e-Dosar” va permite automatizarea și digitalizarea proceselor, precum și reducerea timpului de procesare a dosarelor și eliminarea activităților manuale repetitive prin utilizarea tehnologiilor moderne.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Conceptului Sistemului informațional automatizat „e-Dosar” a fost publicat pentru consultări publice, iar ulterior urmează să fie examinat de Guvern.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0,51 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
25
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău