Tiraspolul boicotează ședința grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății

  • 10 Aprilie 2020 16:00
Tiraspolul boicotează ședința grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, cere convocarea formatului 5+2 de negocieri pentru a debloca situația și pentru a cere Tiraspolului gestionarea crizei epidemice în comun.

Ea atenționează că celor 320 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană le este îngrădit accesul la medicamente compensate și servicii medicale. În acest sens, au fost sesizate Organizația Mondială a Sănătății, partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, avocatul poporului, ONG-uri de specialitate.

Biroul de Reintegrare informează într-un comunicat că reprezentanții Tiraspolului au refuzat să se prezinte la ședința în format de videoconferință a grupului de lucru la nivel de experți pentru ocrotirea sănătății.

Tiraspolul pune accentul pe faptul că autoritățile de la Chișinău nu au acceptat organizarea unei ședințe similare pe subiectul bancar, unul important pentru regimul separatist care nu are acces la sistemul de plăți internaționale.

O altă problemă gravă și cu posibil impact pe termen lung este instalarea a 18 posturi de control ilegale, Tiraspolul încălcând di nou toate înțelegerile anterioare, limitând libera circulație a persoanelor și încălcând drepturile fundamentale ale omului. 95 de medici din Zona de securitate au sesizat Biroul Politici de Reintegrare că nu-și pot exercita atribuțiile din cauza carantinei impuse de către partea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău