Tiraspolul blochează accestul OSCE la posturile pacificatorilor de pe Nistru

  • 07 Octombrie 2016 22:47
Tiraspolul blochează accestul OSCE la posturile pacificatorilor de pe Nistru

Delegația transnistreană în Comisia Unificată de Control (CUC) a blocat inițiativa delegației OSCE de a vizita în octombrie posturile pacificatorilor din Zona de Securitate de-a lungul Nistrului.

Reprezentanții Tiraspolului au insistat asupra unei unei discuții în prealabil în ceea ce privește aceată inițiativă, spre deosebire de delegația Chișinăului și cea a Ucrainei, care consideră că membrii Misiunii OSCE pot vizita fără precondiții și impedimente obiectivele pacificatorilor instalate în Zona de Securitate, se arată într-un comunicat al delegației moldovenești în CUC, citat de INFOTAG.

"Calificăm poziția părții transnistrene ca fiind una sfidătoare și care încalcă mecanismul existent al desfășurării misiunii de pacificare. Este evident faptul că reprezentanții Tiraspolului se opun cu vehemență modernizării institutului de observatori militari, menit să monitorizeze eficient situația în Zona de Securitate, blocând și activitatea Misiunii OSCE. Astfel de provocări creează haos în activitatea CUC, iar componenta transnistreană manifestă incapacitatea de a respecta obligațiile asumate, ignorând totalmente documentele de bază ale Comisiei", se arată în comunicat.

De cealaltă parte, delegația transnistreană acuză Chișinăul că ar bloca accesul observatorilor militari la posturile de control în Zona de Securitate. De asemenea, reprezentanții Tiraspolului pretind că nu ar avea nimic împotriva intenției OSCE de a verifica posturile trupelor de menținere a păcii „în cazul în care CUC ia o hotărâre corespunzătoare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău