Tiraspolul anunță despre identificarea primului suspect în cazul asasinării lui Oleg Horjan

  • 24 Iulie 2023 19:21
Tiraspolul anunță despre identificarea primului suspect în cazul asasinării lui Oleg Horjan

Pretinsul minister de interne de la Tiraspol a anunțat luni, 24 iulie, despre identificarea primului suspect în cazul omorului lui Oleg Horjan. Potrivit autorităților nerecunoscute din regiunea transnistreană, acesta este un fost deținut, pe nume Andrei Duminica, care și-a ispășit pedeapsa împreuna cu opozantul, ucis săptămâna trecută în locuința sa dintr-o suburbie a Tiraspolului.

Suspectul este originar din Dubăsari. Acesta a fost de teri ori condamnat  trei condamnări pentru tâlhărie și extorcare de bani. 

Presa din regiune scrie că Horjan ar fi fost ucis de trei sau chiar patru persoane. Ancheta a stabilit că cel mai probabil Oleg Horjan i-ar fi lăsat pe presupușii criminali să intre în casă. Concluzia a fost făcută după ce s-a descoperit că ușa casei și niciuna dintre ferestre nu au fost forțate.

Ancheta arată că Duminică l-a sunat pe Horjan cu câteva minute înainte de crimă. 

În context, Tiraspolul a cerut autorităților de la Chișinău desfășurarea unor activități comune pentru localizarea și predarea suspectului și a altor complici la săvârșirea crimei. 

Oleg Horjan, fostul lider al comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost găsit mort luni dimineața, 17 iulie.

Și anterior Tiraspolul a cerut ajutorul Ministerului de Interne al Republicii Moldova în investigarea omorului fostului lider comunist din regiunea separatistă, Oleg Horjan. Potrivit presei din regiune, pretinsa „miliție” din regiunea transnistreană a transmis MAI o cerere de acordarea a asistenței juridice.

La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control (CUC) care a avut loc în data de 20 iulie la Bender, reprezentanții Chișinăului au cerut ca specialiștii din cadrul organelor de aplicare a legii să aibă acces la fața locului pentru a fi efectuate acțiuni de urmărire penală.

Poliția Republicii Moldova a anunțat că s-a autosesizat și că investighează cazul ca infracțiune de omor.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău