Tiraspolul cere ajutorul autorităților de la Chișinău în investigarea asasinării lui Oleg Horjan

  • 21 Iulie 2023 16:55
Tiraspolul cere ajutorul autorităților de la Chișinău în investigarea asasinării lui Oleg Horjan

Tiraspolul a cerut ajutorul Ministerului de Interne al Republicii Moldova în investigarea omorului fostului lider comunist din regiunea separatistă, Oleg Horjan. Potrivit presei din regiune, pretinsa „miliție” din regiunea transnistreană a transmis MAI o cerere de acordarea a asistenței juridice.

Pretinsul minister de interne de la Tiraspol a cerut organelor de drept ale Republicii Moldova „să desfășoare pe teritoriul Republicii Moldova o serie de măsuri de investigație urgente și operative, direcționate spre identificarea locului aflării persoanelor care au săvârșit o infracțiune gravă și a circumstanțelor respective”, se arată într-o declarație a instituției de la Tiraspol.

Joi, 20 iulie, la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control (CUC) care a avut loc la Bender, reprezentanții Chișinăului au cerut ca specialiștii din cadrul organelor de aplicare a legii să aibă acces la fața locului pentru a fi efectuate acțiuni de urmărire penală.

Anterior, reprezentanții Chișinăului au solicitat ca omorul lui Horjan să fie cercetat sub egida Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată solicitarea Tiraspolului. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău