Tiraspolul anunță că va sista activitatea punctelor de eliberarea a plăcuțelor neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană

  • 28 Decembrie 2021 15:03
Tiraspolul anunță că va sista activitatea punctelor de eliberarea a plăcuțelor neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană Sursa foto: jurnal.md

Tiraspolul anunță că va sista, începând de mâine, 29 decembrie, activitatea punctelor de eliberarea a plăcuțelor neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană. Regimul separatist a invocat blocarea de către Chișinău a unui lot de mărfuri, transportate de autotrenuri cu numere de înmatriculare neutre și cele ale regiunii separatiste, scrie presa locală.

Tema restricțiilor de circulație în traficul rutier internațional pentru mașinile cu numere de înmatriculare transnistrene a fost discutată la 4 noiembrie în ședința de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, la sediul misiunii OSCE. Chișinăul a simplificat procesul de emitere a plăcilor neutre, la punctele de înmatriculare de la Tiraspol și Râbnița.

Automobilele din regiunea transnistreană, care nu au numere cu însemne ale R. Moldova, trebuie să se înregistreze cu numere neutre, în baza unor înțelegeri convenite de Chișinău și Tiraspol în 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău