Tiraspolul acceptă reluarea discuțiilor privind respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

  • 16 Iunie 2018 12:48
Tiraspolul acceptă reluarea discuțiilor privind respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

După o pauză de 5 ani, administrația separatistă de la Tiraspol a acceptat reluarea discuțiilor privind respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în cadrul grupului comun de lucru cu autoritățile de la Chișinău.

Reuniunea a avut loc vineri, 15 iunie, la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, cu participarea reprezentanților din cadrul formatului de negocieri „5+2” în problema transnistreană. 

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru reintegrare, în cadrul ședinței părțile au salutat reluarea activității acestui grup de lucru, după o pauză de mai bine de 5 ani, exprimând deplina deschidere în această platformă tehnică de dialog.

Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte, printre care protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități, protecția drepturilor copiilor aflați în situații de risc, repatrierea copiilor victime ale traficului, prevenirea violenței în mediul Internet, prevenirea și combaterea violenței domestice, protecția persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA împotriva acțiunilor de discriminare/ segregare și resocializarea acestora.

Următoarea ședință a grupului de lucru va avea loc la Tiraspol.

Reluarea activității grupurilor de lucru pentru drepturile omului a fost convenită în cadrul întrevederii reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din 15 februarie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău