Ținută vestimentară și norme de comportament strict reglementate de PDM pentru participanții la manifestația convocată duminică

  • 20 Octombrie 2018 17:17
Ținută vestimentară și norme de comportament strict reglementate de PDM pentru participanții la manifestația convocată duminică

Partidul Democrat din Moldova, care organizează duminică, 21 octombrie, un eveniment politic în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, și-ar fi instruit strict participanții la miting în legătură cu vestimentația, comportamentul și răspunsurile ce urmează să le ofere presei, în cazul în care sunt intervievați.

Cotidianul citează portalul Omega, care a publicat un document cu programul manifestației, dar și reguli pentru participanți. Astfel, aceștia trebui să țină cont de un dress code stabilit – business casual. Vorbitorii nu vor urca pe scenă cu haine groase, deoarece este dotată cu încălzitoare și este interzis să poarte vestimentație în nuanțe pale, iar insigna cu trei trandafiri trebuie purtată în partea stângă.

De asemenea, în instrucțiuni sunt scrise mai multe variante de răspuns pentru participanții la eveniment, în cazul în care aceștia vor fi întrebați de jurnaliști de ce au decis să ia parte la manifestația Partidului Democrat „PDM este singurul partid, din ultimii ani, care a întreprins măsuri concrete pentru a îmbunătăți situația din țară”, „Am încredere în Partidul Democrat și de aceea îl susțin. Cum să nu am încredere când timp de 30 de ani niciun primar nu a fost în stare să repare drumul din sat”, „Am venit să suțin Partidul Democrat, văd că acest partid încearcă să facă ceva pentru țara noastră și oamenii săraci”, „Este partidul pentru care voi da votul la alegerile din 2019”.

În program mai este trecut un discurs ținut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, și al unui europarlamentar, fără precizarea numelui acestuia.

Ziarul De Gardă l-a contactat în acest sens pe vicepreședintele formațiunii, Sergiu Sîrbu, care s spus că nu știe despre ce europarlamentar ar fi vorba, deoarece nu are tangență cu organizarea evenimentului. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a menționat pentru ZdG că democrații nu au invitat nici un eurodeputat la evenimentul de duminică. Cu referire la programul publicat de Omega, acesta a precizat că nu o poate comenta pentru că ea nu a apărut din sursele oficiale.

Anterior, PDM a anunțat că la eveniment vor participa membri și simpatizanți ai partidului din toată țara. Potrivit unui comunicat pentru presă, „Adunarea Națională PDM - Pentru Moldova” are ca scop „prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic în următorii an”.

Amintim că PAS a declarat că mai multe persoane, angajate în instituțiile de stat, ar fi  semnalat că sunt forțate, prin șantaj și manipulare, să participe la acest eveniment. PD a negat aceste acuzații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău