Tinerii vor putea studia meseriile de apicultor și cultivator de bacifere de la distanță

  • 21 Septembrie 2021 17:11
Tinerii vor putea studia meseriile de apicultor și cultivator de bacifere de la distanță

Școlile profesionale din comuna Bubuieci (mun. Chișinău) și or. Nisporeni au demarat digitalizarea curriculei pentru meseria „Apicultor” și cea de „Cultivator-procesator de bacifere” pentru a facilita accesul elevilor la programele educaționale în cazul studiilor la distanță, impuse de restricțiile pandemice COVID-19, comunică MOLDPRES.

Transformarea digitală a curriculei se desfășoară în cadrul unui parteneriat dintre școlile profesionale și proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova. În cadrul aceluiași parteneriat au fost procurate echipamente pentru gestionarea curriculei digitale și 22 de tablete, care vor fi oferite cu împrumut elevilor din familii defavorizate, dar cu rezultate academice bune, ce nu dispun de tehnică necesară pentru a participa la învățământul online, notează sursa citată.

Astfel, vor fi digitizate atât materialele de curs, cât și activitățile practice prin producerea video-urilor educativ-demonstrative, care vor fi plasate pe platforma destinată studiilor online. Actualmente, ȘP Bubuieci și ȘP Nisporeni sunt unicele instituții de învățământ profesional din Moldova care au programe de studiere a meseriilor de ”Apicultorilor” și „Cultivatorilor-procesator de bacifere”. 

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 434 mii de elevi din toate instituțiile academice la toate nivelurile au fost nevoiți să stea acasă la impunerea restricțiilor pandemice în anul de învățământ 2020-2021, iar școlile au fost autorizate să ofere oportunități de învățare la distanță. Totuși, conform estimărilor oficiale, învățarea la distanță s-a dovedit a fi o sarcină dificilă pentru 16 mii de elevi (4,8% din total) și 3 mii de profesori (10,6% din total) care nu au acces la tehnologii (laptop, tabletă sau acces la internet). Cei mai grav afectați de închiderea școlii au fost copiii din familii defavorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău