Tinerii sunt deosebit de îngrijorați de schimbările climatice și de lipsa de acțiune a adulților, relevă un studiu global

  • 14 Septembrie 2021 11:59
Tinerii sunt deosebit de îngrijorați de schimbările climatice și de lipsa de acțiune a adulților, relevă un studiu global

Un studiu realizat la nivel global relevă niveluri impresionant de mari de anxietate legate de schimbările climatice în rândul tinerilor.

Majoritatea participanților la acest studiu susțin că sunt foarte sau extrem de îngrijorați, peste jumătate dintre ei fiind de părere că omenirea este sortită pieirii. Studiul, efectuat în zece țări pe un număr de zece mii de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, este considerat cel mai amplu de acest fel.

Dr. Caroline Hickman, principalul coordonator al studiului din cadrul Universității Bath din Marea Britanie, a declarat că eco-anxietatea, sau anxietatea climatică la copii și adolescenți nu privește doar degradarea mediului înconjurător și probleme legate de degratarea ecologică, tinerii având sentimentul că adulții, mai cu seamă guvernele și marile companii, acționează sau nu acționează deloc în consecință. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău